Erwtensoep uit de Micro Minuut – op mijn manier
De basis blijft natuurlijk mijn eigen erwtensoep uit de Micro Minuut, maar ik vind het heerlijk om ermee te spelen.
Afhankelijk van het weer, mijn stemming (of wat er nog in de koelkast ligt
) maak ik soms één van deze lekkere variaties:
1. Een fris accent:
Voeg op het eind een scheutje mosterdroom toe (1 el grove mosterd + 2 el kookroom). Dat maakt de soep romig en geeft pit.
2. Italiaanse variant:
Doe er een klein handje Italiaanse kruiden (basilicum, oregano) en wat gerookte spekblokjes bij — krijg je een kruidige, volle smaak.
3. Groene krachtboost:
Roer er na het garen een paar handjes verse spinazie of boerenkoolreepjes door. Die slinken direct en geven extra kleur en vitamines.
4. Oosterse touch:
Een theelepeltje kerriepoeder of kurkuma maakt ’m warm en zonnig van smaak. Zeker lekker als je er wat kokosroom doorheen roert!
5. Vegetarische twist:
Laat de rookworst weg en gebruik in plaats daarvan zelfgemaakte paneerblokjes (van volle melk en citroensap, gekruid met gember of rode peper). Heerlijk plantaardig en zacht van smaak!
6. Krokante topping:
Serveer met geroosterde broodcroutons of wat gebakken ui bovenop. Geeft textuur en ziet er gezellig uit.
Ik
Welke zou jij eens willen proberen?
Vertel me in de reacties hoe jij jouw erwtensoep het liefst maakt? 
Hieronder op de 1ste foto zie je het basisrecept en op de 2de foto rechts mijn favoriete twist die ik al vaker heb gemaakt!

